top of page
חיפוש

לו"ז לחופש הגדול...

לקראת הקיץ שהגיע ומצוקת ההורים (וילדיהם המתבגרים) שמגיעה לפתחי, החלטתי לכתוב לכם פוסט שמכיל בתוכו כמה רעיונות לכיצד להעביר בשלום את החופשה עם המתבגרים הצעירים שלכם.

רוב ילדי היסודי עוד נמצאים בימים אלו בביה"ס של החופש הגדול או בקייטנות אחרות, אבל השאר כבר שבועיים-שלושה בבית ובדר"כ לבד, כי אתם ההורים, (מה לעשות) צריכים לעבוד. אתם חוזרים אחרי יום עבודה ורואים אותם מרוחים מול המסכים, הכיור מלא כלים ולבית יש ריח של שינה. או במקרה אחר, הכיור מלא, לבית יש ריח של שינה אבל הילדים אינם. אז איך אפשר להפוך את הקיץ ליותר נעים לכם וגם להם?

לפני שאתן את תשובתי/עצתי, יש דבר אחד שחשוב שתדעו ותבינו – אחד הצרכים הכי מרכזיים בגיל ההתבגרות הוא השגת אוטונומיה. כלומר, מתבגרים צריכים להרגיש שהם אלו שמקבלים את ההחלטות עבור דברים שנוגעים להם, שהם ה"בוס" של עצמם. ברגע שתתנו להם את התחושה הזאת, חצי מהחיכוכים איתם ואולי אפילו יותר, יתמוססו.

אז מה עושים?

קודם כל, עשו עבודה פנימית עם עצמכם ותזכירו לעצמכם שבחופש, הילדים יכולים גם להיות בחופש ולעשות "מה שהם רוצים". אחרי שהצלחתם לשחרר ולעשות את הסוויץ' הזה בראש, הגדירו מחדש את הגבולות. אני ממליצה להגדיר את הגבולות באופן הבא:

  1. קודם שבו עם עצמכם והחליטו מה לדעתכם הגבולות שלכם לתקופת הקיץ. לדוגמא: מה השעה הכי מאוחרת שהם יכולים להגיע הביתה? השעה הכי מאוחרת שהם יכולים ללכת לישון? סידור החדר – כן/לא/כמה פעמים בשבוע? מטלות בית וכו'.

  2. שבו עם המתבגר או המתבגרים שלכם והגדירו איתם את הגבולות החדשים. רק שימו לב! עדיף לא להשתמש במילה גבולות בשיחה איתםJ

קורל גולדבאום טיפול התנהגותי קוגנטיבי CBT - התמודדות עם מתבגרים בחופש הגדול

אחרי שהגבולות הוגדרו מחדש, בנו עם כל בני הבית (גם ילדים) את הלו"ז לחופש הגדול. כל אחד בהתאם לתקציב שלו יכול להגיע עם בנק של רעיונות ולבקש מהילדים להביא רעיונות משל עצמם. הרעיון המרכזי הוא שכולם ירגישו שהם שותפים ללו"ז ושבעיקר המתבגרים לא ירגישו שאתם כופים עליהם דברים.

אשמח לעזור ולייעץ בכל שאלה

שיהיה קיץ משפחתי, בטוח ונעים

קורל

bottom of page